Jack of all trades, master of…

In het Engels luidt een bekend gezegde: Jack of all trades, master of none. Hiermee wil men zeggen dat iemand die zich met veel verschillende vakgebieden bezighoudt, op geen enkel van die vakgebieden zal uitblinken.

Ik ben een jack of all trades. Ik laat me niet graag beperken in wat ik doe. Als iets mijn passie opwekt ga ik ervoor. En ik ga dan direct voor meesterschap. Dat kan wat langer duren omdat ik met verschillende dingen bezig ben, maar alles is erop gericht om steeds beter te worden in dat wat ik doe. Daarnaast maakt dit mij sterker in het verbinden van verschillende vakgebieden en het toepassen van lessen uit het ene vakgebied in andere gebieden.

Overigens is dit “Jack of all trades, master of none” maar een deel van het gezegde. Het tweede gedeelte luidt: “but oftentimes better than master of one”.


All content © Copyright 2017 by Paul Baarn Creative.
Subscribe to RSS Feed – Posts or just Comments

Powered by WordPress
Designed by Graph Paper Press